Puheenjohtajan terveiset

Heinäkuun puoliväli on ylitetty ja samoin kauden 2020. Kausi on edennyt positiivisessa myötätuulessa korona-epidemiasta huolimatta. Kauden alkua varjosti epätietoisuus, miten lajia voi harrastaa ja tuleeko pelaajat kentälle, jos voi harrastaa. Tässä oli kysymyksiä, mitkä odottivat vastauksiaan kesän alussa. Pääsimme poikkeuksellisesti avaamaan kentän alueellamme ensimmäisenä ja suoraan kesäviheriöille, mikä oli mahtava asia. Vaikka lähtöjen pelaajamäärää rajoitettiin alussa ei se estänyt innokkaita pelaajia tulemaan kentälle. Kierrosmäärämme nousivat rajusti edellisvuosiin verrattuna ja ovat korkealla vieläkin. Tällä hetkellä mennään +136 % tasolla edellisvuoteen verrattuna. Kierrosmäärissä se tarkoittaa noin 7500 kierrosta tähän mennessä. Viime vuonna viikonloppuisin pääsimme yli 100:n lähdön päiviin. Tänä vuonna keskiarvo on yli 100 kierrosta päivässä. Senioreiden aluetourin päivänä teimme uuden kenttäennätyksen, 209 lähtöä päivässä. Mielenkiinnolla katsotaan mihin asti kierrosmäärissä pääsemme tällä kaudella. Ennätys kierrosmäärissä on noin 13 000 paikkeilla kauden aikana.

Kenttämme on ollut hyvässä kunnossa kauden alusta asti, vaikka juhannuksenaikainen hellejakso meinasikin väyliä hiukan kuivuttaa. Palaute kentän kunnosta on ollut myös positiivista alusta asti ja osaltaan tämäkin on siivittänyt vieraspelaamisen kasvua tälle vuodelle. Osasyy on myös Oulun alueella oleva golfbuumi. Uusia pelaajia lajin pariin tulee koko ajan lisää ja myös nuoret ovat löytäneet lajimme. Tämä on hieno asia koko lajin kannalta. Syitä lajin uuteen nosteeseen Oulun alueella ei ole suoraan nostettu esille, mutta hyvät puitteet ja lajin näkyvyys valtakunnan medioissa ovat varmasti siivittäneet tätä.

Kilpailukausi aloitettiin hieman totuttua myöhemmin, mutta ohjeistukset höllentyivät juuri sopivasti, niin saimme ravintolan käyttöön kilpailukauden alettua. Kentällämme on tänä vuonna ollut kaksi senioreiden kilpailua ja niiden järjestelyt saimme kunnialla läpi ja palaute niistä oli myös positiivinen. Kiitoksia kaikille järjestelyihin osallistuneille. Vielä elokuussa on yhdet liiton kilpailut, kun juniorit saapuvat 23.8. kentällemme. Heinäkuun alussa alkoi uusi viikkokisa yhteistyössä EnjoyTravel & Tours:n kanssa, jossa palkintona on matka Mallorcalle. Toivottavasti tämä kiinnostaa jäseniämme! Menestystä kilpailuista on tullut jo seuralle, kun junioreissa on tullut kaksi voittoa omissa sarjoissaan ja Jan Aho menestyi mukavasti Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuissa. Senioreissakin on tullut menestystä Pohjoisen Scratch- ja Aluetourilla. Kautta on vielä paljon jäljellä, joten menestystarinoita ehtii vielä syntyä. Klubimestaruuskilpailut pidetään poikkeuksellisesti heinäkuun lopussa ja lyöntipelimestaruudet syyskuussa.

Jäsenmäärämme on hiehoisessa nousussa ja ylitimme juuri 500:n jäsenen määrän jälleen parin vuoden tauon jälkeen. Hyvää palautetta on tullut myös ravintolamme lisääntyneestä tarjonnasta, nyt meidän pitää myös käyttää palveluja, jotta niitä kannattaa ylläpitää.

Mukavaa kesän jatkoa kaikille

Juha Kaijankoski
Puheenjohtaja