1. Kilpailuun ilmoittautuminen ja lähtöajat: Kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy 2 päivää ennen kilpailupäivää klo 21.
Jälki-ilmoittautumiset voidaan hyväksyä, jos kilpailun osallistujamäärä ei ole ylittynyt. Jälki-ilmoittautuneet lisätään lähtölistan alkuun tai lähtöluettelossa oleviin kahden hengen ryhmiin. Jälki-ilmoittautuneilta peritään korotettu kilpailumaksu (1,5x).

Pelaajat sijoitetaaan 2-4 hengen ryhmiin ja ryhmien lähdöt ovat 8-11 minuutin välein.
Lähtöluettelo on nähtävissä Nexgolf -kilpailujärjestelmässä edellisenä päivänä viimeistään klo 17.00.
Lähtöaikoja voi tiedustella klubilta puh. 044 971 1156.

2. Kilpailujen sarjajako ja palkinnot: Pelaaja voi kilpailla vain yhdessä sarjassa. Korkein käytettävä tarkka tasoitus kilpailuissa on 36,0 ja pelaaja on vastuussa siitä, että hänellä on oikea tasoitus. A-tason kilpailujen kilpailusarjat ovat: A-sarja HCP < 0-16.0 B-sarja HCP 16.0 – 36.0  Seniorit HCP ≤ 36. Kilpailun sponsori voi halutessaan muuttaa sarjajakoa. RTG:n reikämestaruuskilpailuissa sarja perustetaan jos kilpailijoita on vähintään kuusi. Miesten, naisten ja junioreitten lyöntipelimestaruuskilpailut järjestetään osallistujamäärästä riippumatta. Seniorien lyöntipelimestaruuskilpailut järjestetään jos kilpailijoita on vähintään neljä. Tarvittaessa sarjoja voidaan yhdistää.

Jos kilpailija ei saavu kilpailuun tai keskeyttää kilpailun ilman pätevää syytä, on toimikunnalla mahdollisuus asettaa pelaaja kilpailukieltoon . Palkinnot jaetaan osallistujamäärän mukaan. Vähintään yksi palkinto alle 8 pelaajaa, kaksi palkintoa 8-15 pelaajaa ja kolme palkintoa yli 16 pelaajaa.

3. Pelin välitön keskeyttäminen vaarallisen tilanteen takia (Sääntö 5.7)

Kun peli on keskeytetty välittömästi toimikunnan toimesta vaarallisen tilanteen vuoksi, ja jos pelaajat ovat ottelussa tai ryhmässä reikien välissä, täytyy heidän keskeyttää pelaaminen ja jatkaa vasta kun toimikunta antaa siihen luvan. Jos heillä on reiän pelaaminen kesken, niin heidän tulee välittömästi keskeyttää reiän pelaaminen ja jatkaa vasta kun toimikunta antaa siihen luvan. Jos pelaaja ei tottele tätä määräystä, hänet suljetaan pelistä. Merkki pelin välittömälle keskeytykselle on yksi pitkä sireenin merkkiääni.

Yksi pitkä: Välitön pelin keskeytys
Kolme peräkkäistä sireenin ääntä:  Pelin keskeytys (sääntö 5.7b)
Kaksi perättäistä noin sireenin ääntä:  Peli jatkuu (sääntö 5.7c)

4. Kuljetus

RTG:n järjestämissä kilpailuissa pelaajalla on mahdollisuus halutessaan käyttää golfautoa tai vastaavaa jos terveyssyyt rajoittavat pelaamista. Lisäksi luvan golfauton käyttöön voi antaa kilpailun tuomari tai, jos tuomaria ei ole nimetty, caddiemaster. RTG:n yleisen sarjan tasoituksettomissa seuran mestaruuskilpailuissa golfauton käyttö on aina kielletty

5. Mittalaitteet

Kaikessa pelaamisessa, voi pelaaja hankkia etäisyystietoa käyttämällä etäisyyttä mittaavaa laitetta. Jos pelaaja, täyden kierroksen aikana, käyttää etäisyyttä mittaavaa laitetta arvioimaan tai mittaamaan jotain muuta olosuhdetta, joka voi vaikuttaa hänen

pelaamiseensa. (esim. korkeusvaihtelua, tuulen nopeutta, jne.), rikkoo pelaaja Sääntöä 4.3.

6. Pelinopeus (Sääntö 5.6)

Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailuun annetusta aikataulusta ja muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ei välttämättä ilmoiteta ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:

1. rikkomus: Lyöntipeli – Varoitus                                Reikäpeli – Varoitus
2. rikkomus: Lyöntipeli – Yksi rangaistuslyönti          Reikäpeli – Reiän menetys
3. rikkomus: Lyöntipeli – Kaksi rangaistuslyöntiä      Reikäpeli – Reiän menetys
4. rikkomus: Lyöntipeli – Kilpailusta sulkeminen       Reikäpeli – Kilpailusta sulkeminen

Aikatarkkailua tekevät vain tuomarit. Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin mielestä on pelaajan vuoro lyödä.

Aikatarkkailu päättyy tuomarin ilmoituksesta tai kun ryhmä saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.

7. Käyttäytyminen

Mikäli pelaaja käyttäytyy epäurheilijamaisesti, toimikunta voi rangaista pelaajaa. Epäurheilijamaista käytöstä on mm.:

  • Kentänhoidon laiminlyönti (esim. jättää hiekkaesteen haravoimatta tai turpeet laittamatta takaisin)
  • Epäasiallinen kielenkäyttö
  • Mailan heittäminen tai muu vaarallinen käsittely
  • Kentän, kaluston tai muun omaisuuden vahingoittaminen
  • Toisen pelaajan, toimihenkilön tai muun henkilön solvaaminen

Toimikunta käsittelee kunkin tapauksen erillisenä. Mahdollisia rangaistuksia ovat: varoitus, yhden lyönnin rangaistus, yleinen rangaistus ja tuloksen hylkääminen. 

8. Tasatulosten ratkaiseminen lyöntipelissä

Tasoituksellisten lyöntipelikilpailujen tasatulokset ratkaistaan siten, että pienempi slope -tasoitus voittaa. Slope –tasoituksen ollessa tasan, tasatulokset ratkaistaan matemaattisesti (reiät 9, 6, 3, 1). Tasoituksettomien lyöntipelikilpailujen tasatulokset ratkaistaan matemaattisesti.  RTG:n eri lyöntipelimestaruuskilpailujen voittajat ratkaistaan sudden death -menetelmällä.

9. Kilpailun päättyminen

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia tai ottelun tulos ja/tai kilpailun tulokset on laitettu ilmoitustaululle.

10. Golfammattilaiset

Seuran golfammattilaisilla on oikeus osallistua seuran järjestämiin kilpailuihin WHS tasoituksella.

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA                                                
Reikäpeli – Reiän menetys

Lyöntipeli – Kaksi lyöntiä                                                                                                                                          

Raahentienoon Golf ry
Kilpailu- ja Sääntötoimikunta
Kesäkuu 2022

Tulostettava versio tästä

Scramblen säännöt tästä