Moni golfin kokeilemisesta kiinnostunut pitää tutkimusten mukaan kynnystä ensiaskeleiden ottamiseen korkeana, mutta kysymys on pitkälti mielikuvasta. Lajista kiinnostuneet otetaan Suomen golfkentillä ilomielin vastaan ja toivotetaan tervetulleiksi

Monen kiinnostus golfia kohtaan herää viimeistään siinä vaiheessa, kun golfia pääsee kokeilemaan oikealla golfkentällä. Suomen Golfliiton jäsenkentät edellyttävät yleensä, että kentälle pelaamaan lähtevä pelaaja on jossain golfseurassa jäsenenä. Joillakin kentillä vieraspelaajille on lisäksi asetettu tasoitusraja.

Golfiin vasta tuntumaa ottava aloittelija ei siis Suomessa yleensä pääse täysimittaiselle kentälle heti pelaamaan. Taitoja kannattaakin ensin kehittää harjoitusalueilla. Pelistä nauttii enemmän, kun lyöntiin on saanut jo hieman tuntumaa ja kun golfkäyttäytymisen ja sääntöjen perusteet ovat pääpiirteittäin hallussa.

Monet golfkentät järjestävät kuitenkin avoimen ovien päiviä ja muita tapahtumia, jolloin golfkentillekin voi päästää kokeilemaan pelaamista, etenkin pelaavan kaverin seurassa. Tapahtumia järjestetään yleisesti erityisesti vuotuisella Kansallisella Golfviikolla, joka järjestetään aina kesäkuun alussa.

Lähes kaikilla Suomen golfkentillä on lähipeliin tarkoitettu harjoitusalue. Se tarkoittaa yhtä tai useampaa viheriötä, joilla voi harjoitella puttaamista ja lähipelilyöntejä, kuten chippejä, pitchejä ja bunkkerilyöntejä.

Lähipelialueet ovat yleensä avoimia kaikille. Kannattaa kuitenkin varmistaa etukäteen golfklubilta saako lähipelialueelle mennä. Lähipelialueilla harjoitellaan yleensä omilla palloilla. Osalla lähipeliviheriöistä vain puttaaminen on sallittu, jotta viheriölle putoavien pallojen alastulojäljet eivät aiheuta vaurioita viheriön pintaan.

Tyypillisin paikka aloittelijan ensimmäisille golflyönneille on range eli harjoitusalue. Suomessa lähes jokaisella golfkentällä on oma rangensa, ja lisäksi eri puolilta maata löytyy useita paikkoja, joissa on pelkkä range.

Rangella harjoitellaan pääasiassa pitkää lyöntiä lyöntipaikoilta kohdealueisiin tähdäten. Rangella voi harjoitella kuka tahansa vaikkei kentän jäsen olisikaan. Rangelle voi ottaa mukaan omat tai kaverilta lainatut mailat. Raahentienoon golf lainaa myös mailoja.

Palloja saa yleensä palloautomaatista, joka toimii kolikoilla, luottokorteilla tai klubitalolta ostettavilla poleteilla. Yksi korillinen (noin 25–50 palloa) palloja maksaa noin 2–4 euroa kentästä riippuen.

Rangen lyöntipaikoilla on yleensä alustana muovinen lyöntimatto. Kesäisin joissain paikoissa pääsee lyömään myös ruoholta.

Suomen neljä vuodenaikaa pakottavat lajin harrastajat sisätiloihin loppuvuodesta. Eri puolilta Suomea löytyy kymmeniä talviharjoittelupaikkoja, joissa voi harjoitella sekä normaalia lyöntiä että lähipeliä.

Hauskuutta ja vaihtelua talviharjoitteluun tuovat golfsimulaattorit, joissa voi usein pelata lukuisia tunnettuja kenttiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Simulaattorissa palloa lyödään muutaman metrin päässä olevaan kankaaseen, johon on heijastettu edessä olevan lyönnin näkymä. Simulaattorin tutkalaitteet ja tietokoneet laskevat pallon lentoradan ja heijastavat lennosta animaation kankaalle.

Raahentienoon Golfilla ei ole omia talviharjoituspaikkoja, mutta Raahesta ja Oulusta löytyy talviharjoittelupaikat. Oulussa on Oulun Golfhalli ja Raahesta lyöntipaikka löytyy liikuntahallilta.