Ladykapteenin mietteitä

Meidän golfareiden iloksi pelisäät suosivat  vielä näin syyskuussakin. Viime vuonna taidettiin pelata  loka- ja marraskuussa. Marraskuun 11. oli vielä Isänpäivä -kisa. Jatkuukohan tämä kausi sinne asti.

Olemme nähneet tänä kesänä ja tämän kauden aikana uusia golfin harrastajia Siikajoen kentällä. Mukavasti ajanvaraukset ovat täyttyneet ja pelaajat ovat  liikkuneet rangella ja muilla harjoitusalueilla. 

Naisgolfareiden määrä näyttää tämän kauden aikana lisääntynyt. Kaikki eivät osallistu naistoimintaan mutta tärkeää onkin se, että useammat naiset löytävät golfin harrastuksekseen.  Yleensä ensin naiset tutustuvatkin lajiin, käyvät pelaamassa ja sitten myöhemmin tulevat  kisat ja seuraan tutustuminen.

Aika monet kertovat, että työpäivän jälkeen kierros kentällä auttaa irtaantumaan työstä ja muistakin arkiasioista. Pääsemme hengähtämään ja ajattelemaan pelin haasteita.

Naistoiminnassa on kuitenkin se hyvä puoli, että siellä tutustuu naisgolfareihin ja saa rohkeasti harjoitella lajia. Mukana on kokeneempia naispelaajia, joiden peliä seuratessa saa vahvistusta omalle pelille ja  saa myös hyviä vinkkejä.

Peliseuraakin tarvitaan, yksin ei ole kiva pelata. Siksipä vasta-alkaneet naispelaajat älköön ihmetelkö jos peliseuraksi tulee muitakin seuran jäseniä. Vasta-alkaneet naiset saavatkin helposti  muista seuran naisista peliseuraa.

Golfkentillähän pyritään täyttämään mahdollisimman täyteen (varsinkin ruuhka-aikoina) lähtöajat, jotta jokainen pelaamaan haluava pääsee kierrokselle.  Golfin periaatteisiin kuuluukin, ettei rajata  peliryhmään tulijoita. Poikkeuksenahan on slope yhteistulos, joka meidän kentällä ei saisi ylittää 108:aa. Suositeltavaahan onkin, että ryhmässä ei olisi kovin monta korkealla tasoituksella olevaa pelaajaa. Peli etenee joustavasti jos ryhmässä on eri tasoisia pelaajia.

Naistenilloissa  voi parantaa myös omaa lajin tuntemusta ja pelisääntöihin tutustumista. Jokaisen pelaajan olisikin hyvä tietää perussäännöt ja opetella laskemaan oman tuloksensa.  Meidän kentällä ei ole rajatta pelaajien tasoitusta. Esimerkiksi joillekin kentille ei pääse vieraspelaajat yli 36 tasoituksella.

Onneksi meidän kenttä suosii kaiken tasoisia ja peliaikojakin löytyy sopivasti.  Vaikka tänä kesänä on ollutkin välillä tietyt ajat varattuja. Kaikille on ollut tilaa.

Vaikka monelle golf on perheen yhteinen  harrastus, meitä niin sanottuja ”sinkku”naispelaajiakin on useampi meidän seurassa.  Ja sen takia naistoiminta ja naistenillat ovat tärkeitä meille.  Siitä on todisteena se, että tänä kesänäkin uudet green cardin suorittajat ovat löytäneet maanantai-illan pelit.

Mikä meitä naisgolfareita yhdistää? Ainakin samanhenkisyys lajiin ja tuomiin haasteisiin, liikunnallisuus ja hyvän kunnon ansiosta positiivisuus elämän eri osa-alueisiin.

Nautitaan lajin parissa!

Virpi Heikkilä        Ladykapteeni

Vieritä ylös