Ladykapteenin kuulumiset

Golfarien keskusteluaiheena tänä kesänä on ollut muutakin kuin korona. Kulkeeko peli? Kulkee ja ei. Vai miten se meni?

Elokuu on lopuillaan ja golfkausi näyttää jatkuvan. Kesää on vietetty omalla kentällä ja vierailuilla muiden seurojen kentillä.  Varsinkin Oulun alueen kentät ovat  tulleet  tutuiksi.

Mikä muu on keskusteluttanut? Tietenkin uusi tasoitusjärjestelmä. Liitosta on tullut ohjeita, yksinkertaista; pelaa ja laita tulos järjestelmään. Seuraavana aamuna näet tuloksen.  Numeronikkarina minulle ei tahdo mennä perille.  Yksinkertaisuudessa tulos tulee 20 viimeisen TASOITUSKIERROKSEN  8 parhaan tuloksen keskiarvo. Vielä on selvittämättä, miten tulee viimeisen tasoituskierroksen tulos, joka lasketaan  tuon 8 kierroksen mukaan. 

Jos peli ei oikein kulje, siihen voi olla monta syytä ja niitä voi jokainen mietiskellä omalta kohdaltaan. Syitä voi olla siis monia.  Syitä on mukava tai kiva spekuloida. Pelikaverin kanssa keskustelu  voi avata pelinkulun esteitä.

Alussa golfin pelaajalla on aivan tarpeeksi tekemistä, että tutustuu lyöntiin ja yleensä pelaamiseen kentällä.  Myöhemmin tulee huomaamaan, miten golfin pelaaminen vaikuttaa kuntoon ja sen huoltoon. Golfin hyvä puoli on se, että ryhti paranee ja huomaa kesän jälkeen olevansa pari senttiä pitempi ja kävely pystympää kuin pitkän talven jälkeen.  Kehon huoltoon on hyvä käyttää ennen peliä ja pelin jälkeen muutama hetki. 

Kaveri mukaan illan jälkeen olen saanut kannustaa uutta naisgolfaria golfin pelaamisessa. Olen ollut kummina ja kiertänyt hänen kanssa muutaman kerran yhdeksän väylää.  Näin golf tulee tutuksi. Olemme harjoitelleet  golfin perusasioita.  Tästä ohjauksesta on ollut todella paljon hyötyä itsellenikin. Ei voi näyttää lyöntiasentoa, etteikö muista miten pro on opettanut. Ja tästä on ollut seurauksena, että omakin peli on alkanut kulkea. Lisäksi kehonhuollon lisääminen on auttanut rennompiin lyönteihin.

Kummitoiminnalle olisikin tarvetta, että saadaan uudet pelaajat heti alusta asti mukaan ja rohkeasti harjoittelemaan.  

Tämä kesä on tuonut meidän kentälle uusia nuoria golfareita, joiden ansiosta klubilla ja kentällä on ollut aktiivista toimintaa.  Golf on siinä mielessä hyvä laji, että kierrokselle lähdetään iästä ja tasosta huolimatta  yhdessä.  Pelikavereista ei pitäisi olla puutetta. 

Hyvää syksyn alkua!

Virpi Heikkilä
Ladykapteeni

Vieritä ylös