Uutta golfkautta kohti ja edellistä muistellen

Talven selkä on jo taittunut. Enää pari kuun vaihdetta ja päästään ulos pallon lyöntiin. Pitkä talvi tuppaa hieman keräämään ruostetta lyöntiin, mutta onneksi sisätreeni pitää golfmielen virkeänä. Golfhallilla onkin ollut talvitreeneissä hyvä pöhinä ja mukavasti on RTG:n porukkaakin käynyt julkisesti salaa treenaamassa!

Uuteen kauteen lähdetään raikastuneella sääntökirjalla. Hyviä uudistuksia on monia. Järkevää, että peliä on yksinkertaistettu. Pallon puttaaminen reikään lippu paikallaan on (ehkä) helpompaa, mutta pallon nostaminen kupista lippu reiässä tuskin. Miten käy reiän laidoille?
Kärsivätkö röörin reunat, kun käsi yritetään työntää selkeästi liian ahtaaseen rakoon? Sormia käyttämällä toki reikä säästyy!
Ja se droppaaminen polven korkeudelta. Sehän asettaa pelaajat armotta eriarvoiseen asemaan. Saavatko persjalkaiset saavuttamattoman etulyöntiaseman!? No, koitetaan kaikki pärjätä ja ollaan toisillemme armollisia, jos kaikki säännöt eivät tule heti selkäytimestä. Ainakin Juhannukseen asti!

Uudet säännöt tulevat siis heti käyttöön ensimmäisellä GreenCard kurssilla Äitienpäivä-viikonloppuna 11.5.-12.5. Vinkatkaa kurssista kaikille tutuille ja muistuttakaa, että kesä ilman golfia on kuin… tiedätte miten lause jatkuu! Suurinpiirtein samoihin aikoihin alkavat myös vakioryhmien treenit, johon kaikki ovat tervetulleita. Uutuutena kesälle tulee tasa-arvon vuoksi miesten treeniryhmä!

Mennyt kesä oli poikkeuksellisen pitkärullinen, jopa 62 hikistä pitkän rullin päivää! Helteinen kesä kovetti kentät, lyönnit pitenivät, händärit tippuivat ja kenttä oli kaikesta karmivasta kuivuudesta huolimatta griinien osalta hyvässä kunnossa. Kiitos siitä kenttähenkilökunnalle!

Edistystä tapahtui myös seuran kilpagolfrintamalla: nimeltä mainitsematon hallitseva seuran mestari Jan Aho hankki paikan Finnish Tourille. Toivotetaan onnea matkaan korkeimmalle kansalliselle kilpatasolle! FT:n kilpailukalenteri painottuu vahvasti aivan alkukauteen ja tämä luo haasteita pohjoisten pelureille, mutta sitä paremmaltahan se tuntuu pelata sitten hyvin…
Samoin toivotetaan tsemppiä junnutoureilla kilpailleille seuran junioreille, joita näkyi lisääntyvissä määrin harjoituksissa ja pelaamassa. Hyviä sijoituksiakin tuli roppakaupalla – mahtavaa työtä ohjaajaporukalta!!

Kesää odotellen… Toiveissa vähintään yhtä hyvä kesä kuin edellinen!

terveisin pro J-P Savolampi

PS. Kevään golfmatkalle Portugaliin 24.3.-31.3. on vielä muutama paikka jäljellä. Kuvissa tunnelmia edelliseltä reissulta Espanjan Alcaidesasta viime keväältä.

Vieritä ylös