RTG edustettuna kansallisissa kisoissa

Keskiviikon ja torstain aikana kentällämme oli junioreiden SM-joukkuekilpailun karsinnat. Kisassa oli mukana kolme joukkuetta. RTG:ltä emme saaneet vielä joukkuetta tähän kisaan, mutta kolme pelaajaa oli mukana henkilökohtaisessa sarjassa: Tatu Satokangas, Ossi saari ja Joel Myllymäki.

Karsintoja pelattiin keskiviikon ja perjantain välillä neljällä kentällä ympäri Suomea. Keskiviikkona ja torstaina pelattiin sekä Aurinko Golfissa, että Espoon Golfseurassa. Aurinko Golfin karsinnoista tiensä SM-kisoihin selvitti kotiseura Aurinko Golfin lisäksi Tammer Golf, Aulangon Golfklubi ja Aura Golf. Espoossa kymmenen osallistuneen seuran joukosta jatkoon pääsivät viisi parasta, jotka olivat Helsingin Golfklubi, Lahden Golf, Espoon Golfseura, Nurmijärvi Golf sekä Golf Talma. Torstaina paremmuudesta miteltiin Muuramessa sekä Siikajoella Raahentienoon Golfissa. Muuramesta jatkoon etenivät Tarinagolf sekä Laukaa Peurunkagolfin joukkue. Viimeisenä pohjoisemmasta kolmen joukkueen karsintaryhmästä jatkoon itsensä pelasi Oulun Golfkerho.

12 parasta joukkuetta etenivät heinäkuun 27.-29. päivä pelattaviin SM-joukkuekisoihin, jotka pelataan Maskussa Kankaisten Golfissa. Panoksia oli myös yksilötasolla, kun pelaajat kilpailivat henkilökohtaisista pisteistä 36 reiän mitassa. Jaossa oli tuplapisteet nuorille tärkeään FJT-Challenge rankingiin. Tämän vuoksi kisoihin pääsi pelaamaan myös ilman joukkuetta rankingpisteiden metsästys mielessään.

Joukkueiden ja yksilöiden tulokset ovat nähtävillä:
Karsinta Aurinko Golf
Karsinta Espoon Golfseura
Karsinta Muurame
Karsinta Raahentienoon Golf

Myös seniorit aloittivat kansallisen kilpakautensa, kun kesän ensimmäinen Alue Tour pelattiin Paltamossa viime viikolla. Osallistujia oli noin 160.  Ensimmäiset starttasivat jo kahdeksalta ja viimeiset ehtivät klubille hädin tuskin iltauutisille. Pitkä päivä järjestäjille! Kilpailijoille tuli lisähaastetta vesisateen vuoksi. Huono talvi näkyi myös kentän kunnossa.  RTG:n seniorit olivat isolla joukolla mukana kilpailussa. Parhaiten menestyi Marja Nissinen, joka voitti sarjan N70 ja samassa sarjassa Tuula Routaniemi sijoittui toiseksi.
N50 sarjassa Merja Hammar oli neljäs.
M50 sarjassa Kauko Härmä oli 8., Juha Huhtala 11. ja Jani Haarala 14.
M70 sarjassa Seppo Routaniemi sijoittui kuudenneksi, Auvo Eilolan sija oli 11. Tauno Huhtaniemen tulos oikeutti 17. sijalle.
M75 sarjassa oli mukana Pertti Nissinen. Hänen sijoituksensa oli 15.
Täydelliset tulosluettelot kilpailuista löydät täältä.

Jari Lyytikäinen oli myös antamassa näyttöjä PGA:n mestaruuskilpailuissa viime viikolla. Virallisille tuloslistoille hän ei päässyt, kun ei ole vielä PGA:n täysjäsen, mutta tulos olisi siivittänyt Jarin kilpailun voittoon PGA seniorit -sarjassa.