Puheenjohtajan terveiset

Uusi kausi on jälleen alkamassa ja muutoksia edelliseen on tullut, sillä golfin uudet säännöt ovat astuneet voimaan. Myös paikallissäännöt on käyty läpi ja ne on uusittu liiton esitysten pohjalta meidän kentälle sopiviksi toimikunnan toimesta. Talven aikana pääsin pelaamaan uusilla säännöillä ja hankalimmalta tuntui droppaaminen, vaikka eihän niitä palloja tietenkään minulla hukkunutkaan J. Pudotuskorkeuden muistaminen oli hiukan hankala, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa luonnistuu. Muitakin muutoksia on tulossa sillä uusi tasoitusjärjestelmä on tulossa 2020 ja siihen on syytä valmistautua, jotta sinulla on tarpeeksi tasoituskierroksia tasoituksen laskennan suorittamiseksi. Seura järjesti sääntöillan, jossa muuttuneet säädökset käytiin läpi, mutta varmasti mietintöjä sääntötulkintoihin tulee varsinkin alkukesästä. Sääntömuutoksen astuessa voimaan myös kentän paalutusta käytiin läpi toimikunnassa ja muutamia muutoksia tuli. Edellisvuoteen muuttuivat väylien 7, 10/11, 14 ja 17 paalutukset, samoin väylällä 18 estettä tuotiin lähemmäs väylän reunaa. Muutosten pitäisi selkeyttää ja nopeuttaa pelaamista kentällämme. Klubilla on myynnissä uusien sääntöjen pelaajakirjaa, jossa käydään säännöt läpi. Lisäksi Ready Golfiin kannustetaan kovasti, jotta kierroksista tulisi jouhevimpia. Kotisivuillamme on videoita jotka avustavat uusien sääntöjen saloihin samoin kuin ready golfiin. 

Osakeyhtiö hankki kaikille GoGolfin jäsenyyden ja sitä vastaan kaikki seuran jäsenet saivat HIO-vakuutuksen ja oikeuden käyttää GoGolfin verkkokauppaa tälle kaudelle. Muistakaa käydä aktivoimassa vakuutuksenne netissä, jotta vakuutus on voimassa. Ohjeet aktivoimisesta ovat tulleet sähköpostiin maaliskuussa.

Yksi isoimmista asioista on kuitenkin jäsenmäärämme. Nyt pudotusta tuli edellisvuoteen, mikä on harmittava homma. Samoin aktiivisten osakkeiden määrä on tippunut, mikä huolestuttaa hiukan. Jäsenmäärän ja aktiivisten pelioikeuksien kasvattaminen on tärkeä asia, jotta yhteisömme pysyy elinvoimaisena. Ikärakennetta pitäisi saada meilläkin laskettua, joskin tämä on koko Suomi Golfin ongelma. Julistankin jälleen jäsenhankintakilpailun avatuksi edellisvuotiseen tapaan. Kilpailuun osallistuu siten, että uusi jäsen ilmoittaa sinut suosittelijaksi liittymiskaavakkeen mukana.  Uusien jäsenten hankkiminen ja heidän mukaan ottaminen on meidän tärkein työmme ensi kaudelle ja tulevaisuudessa. Tätä työtä emme voi tehdä pelkästään seura-aktiivien kanssa, vaan tarvitsemme tähän kaikkien jäsentemme apua. Toki teemme tarvittavaa mainostamista sosiaalisessa mediassa, verkkosivuilla ja lehdissä. Odotan myös että Golfliitto saa organisoitua mainontansa uuden Suomi Golfin -brändin alle ja kohdistaa sen paremmin ei-golfaaviin henkilöihin. #MunTapapelata ja #Suomigolf tulee olemaan myös mukana markkinoinnissa. On tärkeää, että me jäsenistönä osallistumme sosiaalisen median videoiden ja blogien jakamiseen ja tykkäämiseen, koska tällöin viestit saavuttavat entistä suuremman määrän ihmisiä ja enemmän siellä tulevaisuuden golfaajien joukossa. On ilmeisen turha mainostaa jo lajia harrastaville liittymispaketteja ja alkeiskursseja.

Kentällä on tapahtunut hiukan muutosta viime kauteen. Ennen vuodenvaihdetta vesiesteitä aukaistiin kasvillisuudesta ja samalla esteitä laajennettiin. Samoin puustoa harvennettiin takaysillä alkukeväästä. Uusi kulkureitti on myös otettu käyttöön, kun väylältä 2 siirrytään seuraavalle väylälle. Nyt se tapahtuu griinin vasemmalta puolelta maasiltaa pitkin. Muutos lyhentää siirtymää ja samalla parantaa turvallisuutta kentällä. Väylätaulut ovat saaneet nyt myös päivitystä, kun on mitattu matkoja esteisiin. Mittojen nollapisteenä on käytetty 56-kentän mittapistettä, muille väylille mitat on kerrottuna eroina tiibokseissa. Muutoksia on tullut myös pumppaamon osalta, kun etu- ja takaysi on jaettu omille pumpuille. Tällä saamme lyhennettyä griinien kasteluun kuluvaa aikaa puoleen entisestään. Samalla kastelujärjestelmään on hankittu ohjaussovellus, jota voi ohjata kännykällä, mikä helpottaa kentänhoitajien tehtäviä.

Näillä muutoksilla lähdetään kohti uutta kautta.

Mukavaa golfkesää kaikille!

Juha Kaijankoski
Puheenjohtaja
RTG ry, RG oy