Kilpailukausi käyntiin!

Kilpailukausi 2020 on käynnistymässä (muillekin kuin senioreille) hieman poikkeuksellissa olosuhteissa. Koronaepidemian vuoksi kilpailuihin liittyvään toimintaan on tehty muutamia muutoksia, joista pelaajien on syytä olla tietoisia.

Tuloskortit noudetaan normaalisti kilpailumaksun suorituksen yhteydessä, mutta kortteja ei vaihdeta tuttuun tapaan ensimmäisellä tiillä. Sen sijaan jokainen kilpailija pitää kirjaa omista tuloksistaan kortin player-sarakkeeseen, sekä tarkastettavan pelikaverin tuloksista kortin marker-sarakkeeseen. Pelin jälkeen kortit tarkastetaan lukemalla tulokset ääneen ryhmän kesken. Korttiin tulee vain kilpailijan oma allekirjoitus, ei merkitsijän allekirjoitusta. Tämän jälkeen kukin kilpailija toimittaa oman tuloskorttinsa klubilla caddiemasterille. Muilta osin noudatetaan seuran kilpailumääräysten ja paikallissääntöjen – jotka löytyvät mm. klubin ilmoitustaululta – lisäksi seuran ja Golfliiton antamia lisäohjeita epidemia-ajan pelaamiseen.

Kentän estemerkinnöistä kannattaa huomioida pari seikkaa: väylien 5 ja 6 välillä sijaitsevan estealueen keskellä oleva tie sijaitsee estealueella. Pallon päätyessä tielle estealueella pelaaja ei siis saa tiestä vapautusta säännön 16.1 mukaisesti vaan peliä tulee jatkaa estealueita koskevan säännön 17 mukaan. Lisäksi väylien 10 ja 11 välinen estealue on jaettu kahteen osaan mutkassa sijaitsevan ”sillan” kohdalta, kuten mustapäiset kepit osoittavat. Tällä on merkitystä, jos jälkimmäiseen esteeseen päätyvä avaus on lentänyt koko matkan estealueiden yläpuolella, tai jos palloa pelataan ensimmäiseltä estealueelta ja se päätyy toiselle estealueelle (sääntö 17.2) – silloin siis pallon voi dropata sillan lähettyville. Kentän alueella on kevään aikana myös kaadettu puita, ja osa kannoista on jyrsitty pois. Kaikkia kantojen poistamisesta jääneitä jälkiä ei ole vielä ehditty korjaamaan, ja näistä korjaamattomista jäljistä saa vapautuksen säännön 16.1 mukaisesti.

–Hannu

Vieritä ylös