Kausi paketissa

Golfkausi ja vuosi 2019 on tulossa päätökseen. Miten kautemme meni? Seuran puolella jäsenmäärä kasvoi jälleen 500 jäseneen. Seuraotteluissa pärjäsimme paremmin kuin viime vuonna, kilpapelaajia liiton kilpailuissa oli enemmän kuin edellisenä vuonna. Yhteisön puolella kierrosmäärät kasvoivat, kenttä oli paremmassa kunnossa kuin edellisenä vuonna, yhteisömme jäsenet olivat tyytyväisempiä palveluihin kuin edellisenä vuotena eli hyvillä mielin voi sanoa että kausi on ollut onnistunut.

Mitä parannuksia teimme yhteisön palveluihin kuluneen vuoden aikana? Kentän vesitilannetta parantaaksemme teimme uuden siirtymän 2 – 3 väylien välille. Uudistimme seuran kotisivut. Teimme mailoille ja välineille uuden puhdistuspaikan bägivaraston kulmalle. Ehostimme yleisilmettä maalauttamalla bägivaraston kesätyöläisten kanssa. Kentällä tehtiin puustoharvennuksia kentän huollon näkökulmasta. Jäsenistölle hankittiin GoGolf-jäsenyys ja Hole In One -vakuutus.

Pelaaja Ensin -kyselyssä saimme tuloksen 58, joka on 8 pinnaa parempi kuin viime vuonna. Edellisvuoteen nähden passiivisten ryhmästä siirtyi 3 % kielteisiin ja 13 % postiivisiin pelaajiin. Taustakysymukset kertoivat, että parannuksen pisteisiin toi kentän kunto (+4), sosiaalinen ympäristö (+2), harjoitusalueet (+2), proshop (+2), johto ja tiedotus (+2) sekä pro (+1). Takapakkia tuli palautteessa ravintolasta (-1) ja hinnoittelusta ja tuotteista (-1). Vastausmäärä jäi hiukan viimevuotisesta, mutta oli korkeampi kuin koko Suomen prosentti. Otimme tälle vuodelle mukaan myös vieraspelaamisen kyselyn, jossa saimme tulokseksi 38. Vieraspelaajakyselystä saimme tuloksia tasaisesti koko kauden, mikä helpotti kehityskohteiden kohdennusta. Kyselyn tulokset on julkaistu kotisivuilla uutis-osiossa. Seuran hallitus ja palveluntuottajat kävivät tulokset läpi joulukuun 8. päivä.

Junioreissa olemme menossa kohti laatumerkkiä, joka kertoo järjestelmällisestä työstä junioreiden parissa. Pelaajia kilpailuissa oli enemmän kuin viime vuonna ja osallistuimme useampaan kilpailuun kuin aikaisemmin. Vapaaehtoiset juniorityöohjaajat tekevät arvokasta työtä seuramme ja lajin eteen, joita tuskin koskaan tulee kiitettyä tarpeeksi. Ensi kauden suunnittelut ovat alkaneet ja saamme tähän apua myös liitolta ja kummiseuraltamme Kokkolasta. Elokuun lopussa 23. päivä pelataan Future Tourin liigan osakilpailu Siikajoella, joka on uusi parikilpailumuoto junioreille.

Senioreitten ja naisten puolella toimintamme myötäili edellisiä vuosia. Positiivisena asiana on sanottava naispelaajien määrän hienoinen kasvu ja heidän osallistuminen naisten toimintaan, mikä on tavoitteena koko lajilla. Senioripuolella menestyimme jälleen kivasti Aluetourillla. Tulevana kesänä meillä onkin järjestettävänä kaksi seniorikilpailua, kun SCR-Tour tulee kesäkuun 13. päivä Siikajoelle ja Aluetour heinäkuun 8. päivä.

Prolla on tarjolla luksusreissu Valderramaan helmi-maaliskuun vaihteessa, jonne mahtuu mukaan vielä. Tarjolla on pelikenttiä maailman huipulta ja laadukasta opetusta oman pelin kehittämiseen. Tutustu matkaan täältä

Pääsimme seurana mukaan myös liiton projektiin, jossa kehitetään tapoja uusien pelaajien hankkimiseen ja pelaajien pysymiseen lajin parissa. Tämä työ alkaa ensi vuoden puolella ja toivoisinkin että jäsenistömme ottaa osaa tähän, kun ohjeistamme toimintaamme. Tulen lähestymään uusia pelaajia tarjouspaketeillamme tulevalle kaudelle ja myös osakepuolella löytyy tarjousta A- ja B-osakkeille.

Kentän puolella keskitymme edelleen vesitilanteen parantamiseen, kun edellisen vuoden ponnisteluista huolimatta ei tilanne kohentunut tarpeeksi. Tulevana vuonna eivät ponnistelut ole samaa luokkaa kuin edellisenä johtuen taloudellisista seikoista, mutta jotain yritämme tehdä, jotta saamme tilanteen lähemmäksi haluttua tilannetta. Suunnitelmia kentän muokkaamiseen on tehty paljonkin, mutta toteutukset odottavat aina taloudellisten resurssien lupaa niihin.

Lopuksi oikein hyvää joulua ja upeita lyöntejä tulevalle kaudelle

Juha Kaijankoski

Vieritä ylös