Hyvää alkanutta vuotta 2019

On sanottu että vierivä kivi ei sammaloidu, tämä pätee myös meidän hienoon golfyhteisöömme. Uusia tuulia puhaltaa vähän joka suunnasta ennen uutta kautta. Seuran uudet nettisivut avattiin tänään ja toivottavasti ne palvelevat teitä paremmin kuin entiset. Osa sivuista on vielä kesken mutta valmistuvat ennen kauden alkua. Sivuilta löytyy samat asiat kuin ennenkin, mutta toimivat nyt paremmin kaikilla käyttöalustoilla kuten PC:llä, tabletilla ja kännykällä. Toivottavasti saamme huomioitua myös yhteistyökumppanimme paremmin uusien sivustojen avulla. Käykää tutustumassa sivuston tarjontaan. Ladykapteenin viestikapula vaihdettiin kauden jälkeen, kun naisemme valitsivat keskuudestaan uuden edustajan. Kiitoksia Merjalle tehdystä työstä naisten eteen niin seurassa kuin Golfliiton Ladykapteenien ryhmässä.  Uudeksi ladykapteeniksi valittiin Virpi Heikkilä, tervetuloa porukkaan.

Seuran puolella tehtiin kesän 2018 aikana toista kertaa Pelaaja ensin -tyytyväisyyskysely. Kyselyn tulokset olivat hyvät ja NPS-pisteiden nousu oli valtava, +23. Kyselyn tuloksiin pääset tutustumaan ajankohtaisissa uutisissa olevassa jutussa, jossa tulokset avataan teille. Parasta kyselyssä oli, että olemme seurana ja golfyhteisönä onnistuneet tuottamaan teille melkein kaikkia tyydyttävät palvelut. Vain 4 % teistä koki että emme osaa ottaa teitä huomioon. Tätä voimme yrittää parantaa tulevina vuosina kyselyiden perusteella. Joukossa on iso porukka passiivisia jäseniä ja tässä on suuri potentiaali tuloksen paranemiseen, kun saamme käännettyä heidät suosittelijoiksi, mikä vaatii sekin kyllä töitä meiltä. Yhteisömme meni eteenpäin niin kentän, PRO-shopin, kuin ravintolankin saralla ja yllätys oli, että myös PRO oli parantanut pisteitään viime vuodesta vaikka silloinkin pisteet olivat huikean hyvät. Nyt JP sai pisteitä 92/100, mikä on ihan älyttömän hyvä tulos. Ensi kesänä on suunnitelmissa ottaa kyselyyn mukaan myös vieraspelaamisen kysely, jotta osaisimme palvella vieraitamme entistä paremmin.

Joulukuun aikana esittelimme Golfliiton julkaisemat uudistuneet säännöt vinkkeinä joulukalenterin muodossa kotisivuilla ja facebookissa. Kesällä kokeiltiin viikkotiedotetta, joka julkaistiin yhtä viikkoa lukuun ottamatta kaikkina kenttämme aukioloaikoina.  Tiedote sai hyvää palautetta teiltä ja sitä tullaan jatkamaan myös ensi kesänä.  Seuran puolella pidimme myös kehityspäivän tammikuussa, missä purimme kyselyn tulokset ja mietimme ensi kesän toimintatapoja edellisvuosien tapaan. Kausi aloitetaan kenttätalkoilla, joissa siistitään kentän muokattuja osia ennen kauden alkua. Ajatuksena olisi käydä samalla läpi myös uudistuneita sääntöjä ja keskustella niistä talkoiden jälkeen. Lisäksi pidämme Golfliiton kouluttajan toimesta yhden sääntöillan huhtikuussa, jossa jäsenillä on mahdollisuus tenttiä seuratuomarikortti.

Yksi isoimmista asioista on kuitenkin jäsenmäärämme, nyt pudotusta tuli edellisvuoteen, mikä on harmittava homma. Samoin aktiivisten osakkeiden määrä on tippunut, mikä huolestuttaa hiukan. Jäsenmäärän ja aktiivisten pelioikeuksien kasvattaminen on tärkeä asia, jotta yhteisömme pysyy elinvoimaisena. Ikärakennetta pitäisi saada meilläkin laskettua, joskin tämä on koko Suomi Golfin ongelma. Julistankin jälleen jäsenhankintakilpailun avatuksi edellisvuotiseen tapaan. Kilpailuun osallistuu siten, että uusi jäsen ilmoittaa sinut suosittelijaksi liittymiskaavakkeen mukana.  Uusien jäsenten hankkiminen ja heidän mukaan ottaminen on meidän tärkein työmme ensi kaudelle ja tulevaisuudessa. Tätä työtä emme voi tehdä pelkästään seura-aktiivien kanssa, vaan tarvitsemme tähän kaikkien jäsentemme apua. Toki teemme tarvittavaa mainostamista sosiaalisessa mediassa, verkkosivuilla ja lehdissä. Odotan myös että Golfliitto saa organisoitua mainontansa uuden Suomi Golfin brändin alle ja kohdistaa sen paremmin ei golfaaviin henkilöihin. #MunTapapelata ja #Suomigolf tulee olemaan myös mukana markkinoinnissa. On tärkeää että me jäsenistönä osallistumme sosiaalisen median videoiden ja blogien jakamiseen ja tykkäämiseen, koska tällöin viestit saavuttavat entistä suuremman määrän ihmisiä ja enemmän siellä tulevaisuuden golfaajien joukossa. On ilmeisen turha mainostaa jo lajia harrastaville liittymispaketteja ja alkeiskursseja.   

Muutosta tapahtui myös kentällä, kun osakeyhtiö teetätti kaivuutöitä vesiesteissämme vanhalla puolella. Esteiden puhdistus kohdistui väylien 2 ja 3 väliseen esteeseen ja 7 ja 8 väylien esteisiin. Vesiesteet olivat päässeet jo todella huonoon kuntoon ja niiden ruoppaaminen oli ajankohtaista. Tällä työllä yritetään saada kentän vesitase parempaan hallintaan ja mahdollistaa isompi kastelu kesän aikana. Ennen kauden alkua teemme vielä muutosta kastelujärjestelmään. Eriytämme etu- ja takaysin, jotta saamme puolitettua kasteluun tarvittavan ajan. Tämän ansiosta pystymme aloittamaan myös väylien kastelun. Kaivuutöiden yhteydessä teimme uuden reitin siirtymätaipaleelle väylän 2 ja 3 välille. Uusi reitti lisää turvallisuutta ja nopeuttaa kierrosta hiukan, niin kuin edellinenkin silta 4 väylälle. Tarkoitus olisi saada kesäksi käyttöön uusi silta myös väylälle 6, josta pääsisi ajamaan myös autolla. Silta on hitsattu jo valmiiksi Martin toimesta, mutta asennus on jäänyt meillä tekemättä. Samoin väylätaulut on tarkoitus päivittää ensi kesäksi. Merja lupautui piirtämään kuvat uudestaan, jotta niihin saadaan lisää informaatiota vieraspelaajia ajatellen.  

Osakeyhtiön hallitus mietti pitkään mitä tehdä vastikkeelle. Korotuspainetta kulurakenteen mukaan on ollut jo useampana vuonna. Hallitus päätti jättää korotuksen vastikkeeseen tekemättä, mutta samalla tarkistettiin kilpailumaksuja, GF-maksuja ja rajoitettuja pelioikeuksia. Vastikepelaamista pyritään tekemään tällä entistä kannattavammaksi. Hintojen korotuksella pyritään vastaamaan koko ajan nouseviin kustannuksiin ja parempaan mahdollisuuteen tehdä kehitystyötä yhteisön hyväksi. Vapailla markkinoilla osakkeiden liikehdintä on yllättävän pientä ottaen huomioon kuinka edullista vastikkeella pelaaminen ja osakkeen omistaminen on ja miten joustava vastikemaksumme on. Samalla hallitus on käynyt omaa kulupuoltaan läpi ja etsinyt säästökohteita, mitä löytyikin pikkusen vielä vaikka kulukuuri on ollut tiukka jo vuosia. Vielä on aikaa kauden alkuun, mutta työtä paremman tulevaisuuden eteen tehdään talven aikana, jotta kesällä saadaan nauttia lajistamme.

27.2 pidetään jälleen seuran ja osakeyhtiön vuosikokoukset, joissa jokainen pääsee vaikuttamaan yhteisömme tulevaisuuteen, tervetuloa kokouksiin.

Lopuksi toivotaan että talvi on suosiollinen kentällemme, jotta pääsisimme jatkamaan siitä mihin jäimme ennen talvea, eikä suurempaa takapakkia syntyisi.

Mukavaa kauden odotusta!

Juha Kaijankoski
Puheenjohtaja
Raahentienoon Golf ry
Raahe Golf Oy

Vieritä ylös