SENIOREIDEN ALUETOUR 2/3 Raahentienoon Golf, Siikajoki 8.7.2020

Raahentienoon Golf sai järjestämisvastuun senioreiden aluetourin Pohjois-Suomen osakilpailusta. Kilpailuun ilmoittautui 127 osallistujaa. Eniten ilmoittautuneita oli M70-, M65- ja N65-sarjoihin. Lähdöt keskiviikkoaamuna alkoivat klo 9.00 ja viimeinen ryhmä lähti klo 14.10.

Osallistujien määrästä voidaan päätellä, että senioreiden kilpailut ovat suosittuja. Raahentienoon Golf on ollut useampana vuonna järjestämässä kilpailuja senioreille, ja omat seniorit ovat myös osallistuneet aktiivisesti Pohjois-Suomen kilpailuihin. Aluetourit tuovat jokaiselle Pohjois-Suomen kentälle vuorollaan vierailevia pelaajia, ja samalla tulee tutuksi lähiympäristö. Kilpailut antavat haastetta eritasoisille pelaajille.

Aamupäivän sadekuuro ei haitannut peliä eikä pelaajia. Kentällä oli muutamia tilapäisiä vesiesteitä, ja taisi hiekkaesteissäkin olla märkää. Iltapäivästä pelaajat saivat kiertää kenttää loistavassa kisasäässä. Heti 1. tiillä nähtiin upeita aloituslyöntejä, ja kierrokset jatkuivat joustavasti. Pelimuotona oli lyöntipeli (LP/HCP), paitsi naisten sarjassa N65 pelattiin pistebogey-pelinä (PB/HCP).

Kilpailijat ja RTG:n järjestäjät tiesivät alusta lähtien, että kisapäivästä tulee pitkä ja joidenkin väylien kohdalla tulee ruuhkaa. Hyvin kilpailijat hallitsivat tilanteet, ja pystyivät keskittymään omaan peliinsä. Kotikenttäetu taisi olla M50-sarjan Sauli Mankisella, joka voitti oman sarjansa tuloksella 71 (-1), sekä M60-sarjassa Juha Mikkolalla, joka tuli kolmanneksi par-tuloksella 72, ja naisten sarjassa N50 Merja Hammarilla, joka oli sarjassaan toinen tuloksella 76 (+4).

3. Pikkarainen MerviKatinkulta Golf+476

Täydelliset tuloslistat löytyvät golfsenioreiden sivuilta.

Helena Teiska (N65) voitti toisen kerran sarjansa ja Pekka Ovaska (M60) tuli toisen kerran kakkoseksi sarjassaan. Seuraava aluetourin osakisa (3/3) on Rovaniemellä Santa Claus Golf Clubilla, ja finaali käydään 5.9. Oulussa.

Seuramme oli tehnyt hyvät puitteet kilpailulle, ja toimittiin poikkeustilanteen mukaan. Onneksi rajoitteita oli löysätty, ja saimme ravintolan ja sosiaalitilat käyttöön.  Ravintolan palvelut toimivat hyvin, ja jokainen sai tarvitsemansa ruoat ja juomat.

Onnittelut kaikille voittajille ja tsemppiä tuleviin aluetoureihin. Kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille!