Selesniemi SSAB Openin voittaja – tulos lyönnin alle kentän parin

Raahentienoon Golfissa pelattiin sunnuntaina perinteinen ja perinteisesti kovatasoinen SSAB Open. Kisan voitto karkasi tällä kertaa kotiseuran ulkopuolelle, kun Katinkulta Golfin Juho Selesniemi otti mestaruuden tuloksella 71. Tulos oli lyönnin alle kentän par-tuloksen, mikä takatiiltä pelattuna kestää kriittisenkin vertailun.

SSAB Openin A-sarja pelattiin tuttuun tapaan tasoituksettomana lyöntipelinä ja Selesniemi otti voiton kolmen lyönnin erolla ennen RTG:n Jan Ahoa (74). Kolmospaikan vei entinen RTG:n pro Jukka-Pekka Savolampi tuloksella 75.

”Ainahan se kilpailun voittaminen maistuu. Savolammen JP on yleensä suosikki, kun vain on mukana, niin siinäkin mielessä tuntuu hyvältä”, Selesniemi kommentoi.

SSAB Open on Selesniemelle tuttu tapahtuma, jossa kainuulaiset käyneet ennenkin pienellä peliporukallla.

”Ala-ahon Jari on aikoinaan houkutellut paikalle ja onhan se mukava takatiin kisa, joita on yleensä vähemmän tarjolla.”

Selesniemi oli juniorina maajoukkuetason golffari, mutta aikuistumisen myötä harrastusten ohi on ajanut samat asiat kuin monella muullakin.

”Enää nykypäivänä en pelaa kovin vakavissaan. Nyt on lapset ja työt, joten golf on lähinnä harrastelua. Pieni polte kilpailuja kohtaan on. Rangella käyn kierrosten yhteydessä.

Kuluvan kesän osalta Selesniemellä on yksi tavoite: Katinkulta Golfin mestaruuden puolustaminen.

”Seuran sisällä meillä on hyvät mestikset. Vähän kaikki alkavat olla jo perheellisiä, mutta hyvät pelit siellä saadaan aikaan. Aika monta pelimiestä on vaihtanut Kajaanista ja Paltamosta Katinkultaan, joten viiden pinnassa olevia tasoituksia on seurassa aika paljon.

Siikajoen kenttä saa Selesniemeltä tunnustusta. Kenttä on hyvän mallinen kuntokin oli kosteudesta huolimatta ihan OK.

”Muutama villi reiänpaikka oli, mutta muuten kenttä oli hyvin viritetty”, Selesniemi kertoo.

Tasoituksellisen lyöntipelinä pelatun B-sarjan voitto jäi kotiseuraan, kun RTG:n Seppo Routaniemi vei sarjan nimiinsä tuloksella 66. Routaniemi oli sarjassa suorastaan ylivoimainen, sillä kakkoseksi pelannut Jukka Mustonen sai tulokseksi 73 ja sarjan kolmas Elisa Lukkarinen merkkautti niin ikään tuloksen 73.

Senioreiden mestaruuden vei RTG:n Kari Lahtinen tuloksella 67 jättäen sarjan kakkosen Auvo Eilolan kuuden lyönnin päähän. Senioreiden sarjan kolmokseksi pelasi Juhani Enovaara tuloksella 74.

Tulokset:

A-sarja lyöntipeli scratch; 1. Juho Selesniemi KkG 71, 2. Jan Aho RTG 73, 3. Jukka-Pekka Savolampi ViGC, 4. Joel Myllymäki RTG 77, 6. Perttu Paakkola KkG 79, 7. Matias Halonen YSG 80, 8. Ilkka Aaltonen KkG 82, 9. Pekka Heikkinen KkG 83, 10. Elias Saari RTG 84. Sarjassa mukana 20 pelaajaa.

B-sarja lyöntipeli hcp; 1. Seppo Routaniemi RTG 66, 2. Jukka Mustonen 73, 3. Eliisa Lukkarinen 73, 4. Tapanin Piirala 73, 5. Juha Kanniainen 73, 6. Ismo Jylkkä 75, 7. Jorma Kinnunen 75, 8. Martti Myllymäki 75, 9. Teemu Mattila 75, 10. Pekka Paaso 77. Sarjassa mukana 14 pelaajaa ja kaikki edellä mainitut ovat RTG:n pelaajia.

Seniorit lyöntipei hcp; 1. Kari Lahtinen 67, 2. Auvo Eilola 73, 3. Juhani Enovaara 74, 4. Risto Viippola 74, 5. Toivo Pajala 74, 6. Paavo Pirttiaho 75, 7. Pertti Pyhälä 76, 8. Tuula Routaniemi 77, 9. Tauno Huhtaniemi 78, 10. Risto Hakala 78. Sarjassa mukana 19 pelaajaa ja kaikki edellä mainitut ovat RTG:n pelaajia.

Selesniemi sivusi Savolammen nimissä olevaa kenttäennätystä 71 (-1)