Satokangas TAK Openin A-sarjan valtias – Sipola hurjana B-sarjassa ja naisten kannu Keisulle

Perinteinen, mutta kenties viimeinen TAK Open pelattiin viime viikonvaihteessa Siikajoen golfkentällä. Kolmessa sarjassa paremmuuttaan mitteli yli 60 pelaajaa ja taso oli vähintäänkin hyvä.

A-sarjan tasoituksellisen lyöntipelin valtiaaksi pelasi RTG:n Tatu Satokangas, jolle varusmiespalvelun viikonloppuvapaalla napattu voitto oli luonnollisesti mieluisa.

”Vaihtelevasti kulki tänään peli. Vastatuuliväylillä oli vähän vaikeuksia, mutta muuten pääsin mukavasti birdie-paikoille. Kaksi birdietä tuli kierroksen aikana. Vähän yllättäen tuli voitto, kun kaksi viikkoa on tullut oltua taas intissä, eikä ole päässyt oikein pelaamaan”, Satokangas kommentoi.

Satokangas voitti kisan lyönnin erolla ennen Kreetta Salonpää-Lähdettä ja kisan kolmas oli Kasper Salonpää neljä lyöntiä voittajasta. Kreetta Salonpää-Lähde vastasi päivän kovimmasta tasoituksettomasta tuloksesta tuloksella 74, eli kaksi yli Raahentienoon Golfin par-tuloksen.

Miesten B-sarja pelattiin lauantaina tasoituksellisena pistebogeynä ja päivän ykkönen oli Pertti Sipola tuloksella 44. Sipola jätti kisan toiseksi ja kolmanneksi pelanneet Pekka Piiralan ja Tauno Huhtaniemen kuuden pisteen päähän.

Naisten ykkönen oli Kalajoki Golfin Jaana Keisu tuloksella 36 pistettä. Vuokko Piirala ja Armi Myllymäki pelasivat tuloksen 35 vieden sarjan muut palkintosijat.

Tulokset:

A-sarja lyöntipeli hcp; 1. Tatu Satokangas 69, 2. Kreetta Salonpää-Lähde 70, 3.Kasper Salonpää 73, 4. Teemu Ervasti 73, 5. Juha Raappana 74, 6. Pauli Ristolainen 74, 7. Hannu Tanner 75, 8. Juha Huhtala 75, 9. Tommi Vuorinen 75, 10. Jorma Kinnunen 76. Sarjassa mukana 21 pelaajaa.

Miehet b-sarja pistebogey hcp; Pertti Sipola 44, 2. Pekka Piirala 38, 3. Tauno Huhtaniemi 38, 4. Seppo Routaniemi 37, 5. Juha Kaijankoski 37, 6. Pertti Pyhälä 36, 7. Marko Pussila 36, 8. Teemu Mattila 36, 9. Topi Typpö 36, 10. Aki Keisu 35. Sarjassa mukana 26 pelaajaa.

Naiset pistebogey hcp; 1. Jaana Keisu 36, Vuokko Piirala 35, 3. Armi Myllymäki 35, 4. Irja Koskela 35, 5. Anne Karppinen-Salonpää 34, 6. Suoma Rautio 34, 7. Vuokko Heikkilä 32, 8. Ritva Mattila 31, 9. Tuula Routaniemi 30, 10. Tuija Kinnunen-Hummastinniemi 26. Sarjassa mukana 14 pelaajaa.

Paras scratch-tulos: Kreetta Salonpää-Lähde 74 lyöntiä.