Miilukangas ja Aho jälleen lyöntipelimestareita

Viikonlopun aikana kisailtiin vuoden 2020 RTG:n lyöntipelimestaruuksista haastavan syksyisissä olosuhteissa. Kenttä oli hienossa kunnossa, ja olosuhteet tasapuolisen hankalat. Miesten sarjan kisaurakkaan starttasi perjantai-iltapäivänä vaatimattomat 19 kilpailijaa, kun taas lauantaina aloittaneessa naisten sarjassa oli mukana 11 toiveikasta kisaajaa.

Perjantain tuulisissa olosuhteissa miesten sarjan kahden edellisen vuoden mestari Jan Aho näytti heti muille kaapin paikan. Tulos 73 lyöntiä oli koko kisan selvästi paras kierros, ja päivän kakkonen Tuomas Ketola jäi tylysti 15 lyönnin päähän. Näiden kahden takana oli kahdeksan pelaajan tasainen nippu kamppailemassa asemista viikonlopun kierroksille.

Lauantaina keli jatkui reippaan tuulisena, ja eroja alkoi syntyä. Jan jatkoi kisan kärjessä, mutta muutaman virheen seurauksena päivän kierrostulos painui 83 lyöntiin. Jari Lyytikäinen pelasi mainiosti samoin tuloksen 83, nousten mukaan mitalikamppailuun vain lyönnin Tuomasta jäljessä. Komeasti neljäntenä tässä vaiheessa oli 14-vuotias tulevaisuuden nimi Ossi Saari. Cut-rajaksi muodostui tällä kertaa 193 lyöntiä, ja 12 parasta miestä pääsi mukaan päätöspäivään.

Myös naisten sarja käynnistyi hallitsevan mestarin komennossa. Maiju Miilukangas iski lauantaina pöytään tuloksen 82, jolla syntyi eroa kakkossijalla olleisiin Susanna Ypyään ja Merja Hammariin turvalliset 12 lyöntiä. Cutista pääsi läpi yhdeksän parasta naista jatkamaan kisaa sunnuntaina.

Tuuli ei antanut pelaajille armoa päätöspäivänäkään, ja kisan alkupuolella alkanut vesisade toi lisää haastetta mestaruusjahtiin. Miesten puolella Jan Aho osoitti oman tasonsa naputtelemalla jälleen päivän parhaan tuloksen 78, jolla muut pysyivät kaukana takana ja kolmas perättäinen mestaruus oli paketissa. Hopealle itsensä taisteli Tuomas Ketola iskemällä viimeiselle väylälle birdien, jolla tuplabogeyn tehnyt Jari Lyytikäinen jäi kolmen lyönnin päähän ja pronssille.

Naisissa Maiju Miilukangas jatkoi sunnuntaina vakuuttavaan tahtiin: kierrostulos 90 riitti pitämään haastajat kaukana takana ja toi toisen perättäisen naisten mestaruuden 17-vuotiaalle Maijulle. Päivän paras naisissa oli Riikka Palokangas, joka nousi hyvällä kierrostuloksella 88 mestaruuskisan hopeasijalle. Pronssille itsensä pelasi Marja Nissinen neljä lyöntiä kakkossijasta.