Terveiset Ladykapteenien ja seuratoimijoiden päivältä!

Helsinkiin kokoontui 130 golfseurojen edustajaa 18.1.2020. Tilaisuudessa esiteltiin liiton uudet toimihenkilöt. Ja samalla kerrottiin uusista töiden jaoista, joilla pyritään parantamaan liiton ja seurojen välistä yhteistyötä.

1.Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen ja toiminnanjohtaja Juha Korhonen toivat   terveiset golfliiton strategian muodossa. Pääviestinä on, että koko Suomi golfaa.    Olympiavuonna  golf on mukana Tokiossa.

2. Liittoon on perustettu tukitiimi, jolla saadaan lisäarvoa ja tukemaan golfyhteisöjä.  Samassa yhteydessä alkaa toimimaan vetovoimatiimit. Tässä yhteydessä onkin tärkeää mainita, että tukitiimin alle tulevat ladygolf, juniorigolf ja seniorit.  Kuitenkin  seuroissa nämä toimivat edelleen omina alueinaan.  

3. WHS (World Handicap system) tulee voimaan 19.2.2020 Suomessa.  Aarni Nordqvist piti yleisen esittelyn aiheesta, koska saamme seuroihin tarkempaa tietoa seurojen yhteyshenkilöiden kautta.  Uusi tasoitusjärjestelmä tulee olemaan yhtenäinen koko maailmassa.

4. Vetovoimatiimistä Kirsi Erofejeff-Engman  tulee koordinoimaan Ladygolfia. Organisaation muutoksen takia Golfliiton kotisivuilla ollut Ladygolf -osio menee uusiksi.  Tarkoituksena on, että siitä tulisi ajanmukainen ja meitä naisgolfareita palvelevat sivut. 

                             Gloria Lady Cupia ei ole enää. Puistogolf jatkuu ja draivia kouluun.

                             Koko Suomi golfaa golfviikko on 7. -14.6. ja naisten sunnuntai 7.6.

                             Golfmessut ovat 28.2. – 1.3. Helsingissä.

5. Naisten EM -kisat järjestetään Kytäjällä 22. – 25.7. Toivottiinkin, että mahdollisimman monet lähtisivät katsomaan kilpailua ja näkemään huippugolfia. Ja golfia saamme myös katsoa televisiosta Tokion olympialaisten aikaan 24.7. – 9.8. Suomi saanee miesten ja naisten peleihin edustajat (2+2).

6. Päivien aikana osallistettiin meidät osallistujatkin. Juha Heikkalan johdolla mietittiin oman seuran kehittämistä, oivallusta ja miten kohdataan vapaaehtoisen polku. Tämä olikin mielenkiintoinen aihe, koska usein me naiset erityisesti pohdimme miten kohdataan uudet naispelaajat ja teemme kovasti työtä sen eteen, että uusi pelaaja viihtyisi ja oppisi meidän kanssa golfin pelaamista.

Tapahtumapäivä meni nopeasti ja oli mielenkiintoista kuulla muiden seurojen toiminnasta.  Naisten toiminta on seuroissa aktiivista ja meillä on jokaisella #muntapapelata.  Ja mitä tapahtuu, kun noin 120 naista aloittaa keskustelemaan aiheesta GOLF ja kertomaan omasta seurasta, ainakin desibelit nousi 85:een. 

Tässä on lyhyesti Ladykapteenien ja seuratoimijoiden päivästä. Lisää voitte lukea golfliiton nettisivuilta ja todennäköisesti seuraavassa golflehdessäkin on juttua.

Kevättä odotellessa!         Virpi Heikkilä      Ladykapteeni