Senioritoiminnan kuulumisia

Meidän on vaikeaa ymmärtää Golfia, se on suuri mysteeri. Vanhan skotlantilaisen sanonnan mukaan golfissa ei ole kysymys elämästä ja kuolemasta vaan paljon vakavem masta asiasta. Golf on peli, joka koukuttaa, saa ihmiset raivon valtaan tai sitten hurmokselliseen tilaan meidän onnistuessamme siinä. Aluetourin loppukilpailun alussa lauloi ”tangokuningas” Risto Nevala oodin golf-pallolle  ” Sä kuulut päivään jokaiseen, sä kuulut aamuun ja iltaan, oot ensimmäinen aatos aamuisin ja miete myös viimeisin….”.

Uudet säännöt ovat tulleet voimaan vuoden alusta ja niillä on tarkoitus helpottaa ja yksinkertaistaa pelin luonnetta. Mutta golfin pahin ”vihollinen” on oman korvien välissä. Pelaajan on syytä muistaa aina latinankielinen lentävä lause; ”Fabricando fit faber” eli vain harjoitus tekee mestarin oli kenttä millainen tahansa.  Pohjoismaiden kentistä tehty GOLF Digestin kenttätutkimus osoittaa, että sadan kentä joukkoon pääsi Suomestakin yhdeksän kentttää. Parhain oli Kytäjä  Golf / South East. Kahdeksantena oli Etelä-Pohjanmaan GolfRuuhikoskella ja yhdeksäntenä oli alueemme Paltamo Golf. Marja Nissinen voitti Paltamossa Aluetourin osakilpailun ja loppukilpailussa oli hienosti kolmas juuri Ruuhikoskella. Sijoitus oli kautta aikojen paras RTG:n historiassa. Olemme saaneet pelata Suomen parhaimmilla kentillä ja jopa onnistuneetkin niillä. Vaikka SGS:n mukaan Ruuhikosken kenttä on senioreillekin liian vaativa.

Senioritoiminta käynnistyy ohjelman mukaisesti. Keskiviikkokisoihin voit osallistua varsinaisen kilpailun ulkopuolella kuntogolfarina muiden kisailijoiden mukana. Keskiviikkokisat käynnistyvät 15.5 ja tarkoituksena on kisailla aina syyskuun loppupuolelle saakka. RTG / Seniorit – kotisivuilla näkyy tarkempi kesän ohjelma. Keskiviikkokisoissa käytetään hyväksi Nextgolf – järjestelmää.

Peliryhmien arvonta pidetään kuitenkin entisellään ennen kisaa, jolloin siinä voidaan kerrata muita ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia ja viikkokisoja.

Seuraottelut pelataan OGK:n kanssa 19.6 Raahessa ja 3.9 Sankivaarassa. Sekä  KoG tulee meidän vieraaksi  27.8.

Suomen Golfsenioreiden ( SGS ) jäsenille on tarjolla jälleen Aluetour – karsintakilpailut loppukilpailuun. Aluetour pelataan alueellamme seuraavasti: 14.6 Katinkullassa, 9.7 Virpiniemellä ja 6.8 Meri-Lapin golfissa. Aluetourin loppukilpailu on pelataan Joroisilla 7.9 Katano Golfi – seuran järjestämä. Pohjois-Suomen Tour (PST) osakilpailut ovat PST1. 8.6 Kalajoella, PST2. 20.7 Oulussa ja PST3. 24.8 Paltamossa.

RTG:n senioreistakin kuuluu runsaasti pelaajia Suomen golfsenioreihin. Menestystä on tullut viime vuosina kohtalaisesti. Toivon, että innostus osallistua myös aluetouriin ja kesäpäiville jatkuu myös tulevana kautena.

Kesän loppupuolella on RTG:n mestaruuskilpailut niin yleisessä kuin seniorisarjoissakin. Toivon, että seniorigolfarit osallistuvat joukolla kesän toimintaan.

Terveisin Tauno Huhtaniemi, senioritoimikunnan puheenjohtaja