Puheenjohtajan terveiset

Kauden ensimmäinen kuukausi alkaa olemaan pelattu. Kenttä on tulossa hyvää vauhtia huippukuntoon, mikäs tässä on aloittaa kilpailukautta. Toivotaan, että kilpailukausi on yhtä positiivinen kuin kauden alku yhteisössämme.  Käykää tutustumassa paikallissääntöihin ja kilpailumääräyksiin ennen kisakauden alkua, sillä niihin tulee varmasti päivityksiä ennen kilpailukautta.

Ennen kauden alkua oli monenlaista tunnetta siitä, mitä tulee tapahtumaan epidemian kehittyessä.  Nyt on helppo hymyillä ja katsoa takana olevaa kuukautta. Varauskalenteri on mukavasti täynnä ja vieraspelaajia kävi todella paljon kentän avautuessa. Tilanne on tasaantunut nyt, kun muutkin lähialueen kentät ovat avanneet viheriönsä. Oli mukava piipahtaa kentällä, kun korviin kuului paljon positiivista palautetta. Toivottavasti tämä kantaa meitä tulevaisuudessakin. Meillä on käynyt paljon pelaajia, jotka eivät ole käyneet meillä lainkaan, tai ovat vierailleet viimeksi useampia vuosia sitten.  Taloudellisesti vieraspelaajat ovat tärkeitä yhteisöllemme, koska he tuovat lisätuloja. Jätimme tälle vuotta tekemättä jokseenkin pakollisen vastikkeen korotuksen, joten vieraspelaamisen kasvu on paikannut tätä tänä vuonna.

Iso kierrosmäärä toi toki valitettavasti esiin pelaajan välinpitämättömyyden kenttää kohtaan, mikä näkyi roskaamisena ja lyönti- ja alastulojälkien korjaamattomuutena.  Nykyinen suvaitsevampi malli on rispaannuttanut etikettiä pelaajistossa. Oikeita toimintatapoja on hyvä pitää esillä meidän jokaisen, sillä kuka itse halua putata alastulojälkeen, katsoa roskia pitkin kenttää tai lyödä bunkkerista, jos tätä ei ole haravoitu. Toki jälkimmäinen on tällä hetkellä vaikeampaa, kun yleiset haravat ovat poissa kentiltä. Sosiaalisessa mediassa on pyörinyt monenlaista haravaviritelmää pelaajilla mukanaan bägissä, jotta tämäkin asia tulee suoritettua.  Kentällä siirrytään pikkuhiljaa kylvöistä ja lannoituksista pääsääntöisesti leikkuutöihin, joskin muutama juttu odottaa vielä ehostusta. Talven aikana tehdyt puustoharvennukset näyttävät silmään mukavilta.

Kenttämme täyttää tänä vuonna 30 vuotta.  Avauspäivä on ollut kuuleman mukaan heinäkuussa.  Monta eri vaihetta on kentälle mahtunut, mutta matkamme on vasta alussa, sillä eikö sitä sanota että kenttä hakee muotojaan ensimmäiset sata vuotta. Joku vanhempi jäsenemme voisi tästä taipaleesta blogin heinäkuuksi kirjoittaa. Minulle voi halukas ilmoittautua.

Seuramme työllistää jälleen kylän nuoria kesätöihin Ruukin Osuuspankin tuella. On hienoa, että voimme yhteisönä antaa ensimmäisiä työkokemuksia kylän nuorille. Työ kohdistuu tänä vuonna klubirakennuksen korjailuun.

Golfyhtiön hallitus pohtii parhaillaan, miten edetään koronaohjeistuksen kanssa. 1.6. tulee valtiovallan päivitetyt ohjeistukset voimaan ja klubiravintolamme pääsee avaaman toimintojaan ja palvelemaan yhteisöämme paremmin. Mietinnässä on myös, miten ravintola toimii kilpailuissa. Yhteislähdöt ovat unohdettu tältä vuodelta, joten näin voimme hallita asiakasvirtoja ravintolassa ja kentällä. Toivottavasti jokainen meistä käyttää tarjolla olevia palveluja, sillä niin ravintola kuin Pro ovat meille suunnattuja palveluja, joissa toimii itsenäiset yrittäjät. Tuetaan yhdessä yhteisöämme. 

Mukavaa pelikautta kaikille

Juha Kaijankoski
Puheenjohtaja

Vieritä ylös