Puheenjohtajan kuulumiset

Pelikausi on jälleen tullut päätökseen ja mukaan on mahtunut monenlaista. On ollut eteenpäinmenoa, surua ja vastoinkäymisiä. Kauden päättymisen kynnyksellä yhteisöämme kohtasi suuri suru, kun uutinen pitkäaikaisen kentänhoitajamme kuolemasta saavutti meidät. On vaikea kuvailla tuntoja ja epäuskoa asian ympärillä. Meidän yhteisömme tulee kaipaamaan ja muistamaan ne iloiset kasvot, jotka eivät ole enää vastaanottamassa meitä tulevina kesinä kentällä.

Eteenpäinmenemisessä saimme tehtyä pienempiä muutoksia kentän muokkaamissuunnitelmasta, kun avausväylän oja poistettiin ja 4-väylän silta saatiin paikoilleen. Penkkejä saimme lisättyä tiiauspaikoille ja rangelle, mitä oli toivottu edellisessä jäsenkyselyssä. Lisäksi kentänhoitohenkilökunta lisäsi viihtyvyyttä maalaamalla vessat, ja 8:n sillalle saatiin kukkia sekä muutama muu pienempi viihtyvyyselementti kentälle. Lisäksi on muistettava osakeyhtiön iso investointi griineihin, kun hankimme rivikylvökoneen. Tämä hankinta näytti kyntensä heti kauden alussa. Myös kenttätalkoisiin osallistui tänä vuonna hienosti porukkaa, kun molempiin osallistui kolmisenkymmentä henkeä.

Vastoinkäymiset johtuivat sitten luontoäidin tarjoamasta kuumuudesta ja kuivuudesta, joista väylät kärsivät. Griinit saimme kasteltua koko kesän, mutta väylille asti meidän vesivarannot eivät riittäneet, mutta ei riittäisi myöskään meidän kastelujärjestelmä. Kuiva kesä nosti esille jälleen vesiongelman, joka on ollut taustalla jo vuosia. Onneksemme saimme tälle kesälle käyttöömme vesiyhteyden jokeen. Ilman tätä emme olisi saaneet kasteltua griinejä läpi kesän. Vesiyhteys jokeen on ollut pois käytöstä useita vuosia, eikä sitä ole ollut mahdollista käyttää ennen tätä vuotta.

Myös kastelujärjestelmä vaatii muutoksia, jotta kasteluaikaa voidaan lyhentää kentällä. Selvitykset tämän muutoksen tekemiseksi on aloitettu. Suunnitelmia vesivarastojen suurentamiseksi tehdään myös, jotta vesi sitten riittää, kun saamme järjestelmän muutettua. Tässäkin asiassa on monta muuttujaa, jotka juontavat vuosia sitten tehtyjen päätösten taakse ja näissä meidän tulee muistaa meidän rahavarannot, jotka ovat aina olleet pienemmät kuin muilla kentillä johtuen alhaisista vastikkeista ja osakkeemme pelaajaystävällisyydestä, kun sen voi jättää lepäämään. Osakeyhtiön hallitus on tehnyt myös monia muita selvityksiä toiveiden ja kehitysideoiden kustannuksista, jotta voimme sitten priorisoida toteutuksia rahavarantojen puitteissa.

Ensi kauden haasteet ovat jälleen taloudellisella puolella. Kaikkien hankintatuotteiden hinnat nousevat vuosi vuodelta ja osakeyhtiön tulisi pystyä hoitamaan kulut ilman tappiollista tilikautta. Tämä siksi, että pieninvestointeihin olisi mahdollisuus ja kentän jatkuva kehittäminen ja parannusten tekeminen onnistuisi. Tulevan syksyn ja talven aikana oy:n hallitus tekee päätökset kehityskohteista. Vastikkeen hinnalle on ollut nostopainetta jo useampia vuosia, mutta olemme pyrkineet pitämään pelaamisen edullisena. Tämä vaatii tiukkaa talouskuria, jotta tavoitteisiin päästään. Pari edelliskautta ovatkin olleet haasteellisia, mikä on pakko myöntää. Yhteistyökumppaneita olemme viimevuosina saaneet kiitettävästi uusia, mutta lisää tarvitaan. Samoin vieraspelaajien määrä ei yltänyt samaan kasvuun kuin oma pelaaminen kuluneen kesän aikana, mikä näkyy kassassa. Kenttäkierroksia teimme noin 8 % enemmän kuin viime vuonna, vaikka kausi alkoi hiukan myöhässä ja heinäkuun kovat helteet verottivatkin pelaamista. Kilpailukierroksia tuli noin toistasataa enemmän kuin viime vuonna, mikä oli mukava huomata. Kilpailutarjonta yritettiin pitää monipuolisena edellisvuoden tapaan. Tapahtumien ja kilpailujen määrä oli jokseenkin samaa luokkaa viime vuoden kanssa. Seuran puolella takapakkina tuli jäsenmäärän suuri laskeminen, kun jäsenmäärämme putosi reilusta 500:sta 470:een jäseneen.

Myös jäsentyytyväisyyskyselyssä vastausmäärä tippui, vaikkakin jäsenistömme oli paljon edellisvuotta tyytyväisempää meidän palvelutarjontaamme ja kentän kuntoon. Kyselyn tulokset puretaan loppuvuoden aikana ja vuodenvaihteen jälkeen kehityspäivillä toimikuntien kanssa. Viestinnässä menimme eteenpäin kyselyn perusteella. Näihin vaikutti varmastikin viikkotiedote ja muutamat jutut paikallislehdissä ennen kauden alkua ja kilpailuista. Me käytämme myös eBirdietä aktiivisesti viestinässä ja GF-markkinoinnissa.

Junioritoiminta on kehittynyt myös vuosi vuodelta mikä todella hieno asia. Toiminnan mahdollistaa kymmenen seuran aktiivijäsentä. Tälle vuotta saimme useamman kilpailijan alueellisiin kisoihin. Muutama pelaaja kiersi jopa kaikki osakilpailut, ja menestystäkin kisoista tuli. Myös seniorit kiersivät aktiivisesti aluetouria ja osallistuivat myös finaaleihin. Seuraottelut pelattiin totuttuun tapaan, mutta menestys näissä jäi edellisvuotta vaisummaksi.

Aloittelijoiden vastaanottoa meidän täytyy parantaa, sillä liian moni jää hiukan yksin kurssin käymisen jälkeen. Tälle kautta saimme pidettyä kaksi aloittelijoiden klubi-iltaa kapteenien johdolla. Tämä on yksi toimenpide mitä pitää jatkaa ja kehittää. Toivottavasti saamme näin uudet pelaajat osallistumaan näihin iltoihin isommalla prosentilla tulevaisuudessa. Kummitoimintaa ja kipinäkierroksia pitää myös yrittää piristää. Me tarvitsemme uusia jäseniä, jotta yhteisömme pysyy elinvoimaisena. Tähän työhön tarvitsemme meidän kaikkia jäseniä. Jäsenhankintakilpailu on myös tulevalla kaudella ja voittaja palkitaan totuttuun tapaan päätöskisan yhteydessä.

Paljon puhutaan, että laji muuttuu liikaa ensi vuonna tulevien sääntöjen myötä. No katsotaan ensin talven tuomat sääntömuutokset kilpailu- ja paikallissääntöihin ja mietitään sitten mitä muuttui? Pallo pitää saada koloon mahdollisimman vähillä lyönneillä vieläkin ja se onnistuu pysymällä väylällä vielä tulevaisuudessakin. Talven aikana tuomarit koulutetaan uusituille säännöille, tämän jälkeen paikallis- ja kilpailumääräykset päivitetään. Ajatuksena on pitää sääntökoulutusta jäsenistölle ennen kauden alkua. Jos olet halukas osallistumaan tuomarikoulutuksiin niin ota yhteyttä, me tarvitsemme uusia seura- ja aluetuomareita.

Lopuksi vielä kiitokset kenttä- ja ravintolahenkilökunnalle viihtyisästä golfkesästä ja mukavaa loppuvuotta kaikille!

Juha Kaijankoski

Vieritä ylös