Ladykapteenin terveiset

Tervetuloa kauteen 2019.  Tänä vuonna vietetään 20-vuotta naisgolftoimintaa Suomessa.  Me RTG:n tyttö- ja naisgolfarit olemme olleet  myös osaltamme edistämässä  Golfliiton naistoimintaa.  Useampana vuonna olemme järjestäneet Kaveri mukaan naisteniltatapahtuman ja olemme olleet osallisena Kansallisessa Golf Viikossa.  Myös tänä kesänä olemme mukana innostamassa uusia tyttö- ja naisgolfareita tutustumaan golfiin.

Itselläni alkaa 12. vuosi golfharrastusta  ja yhtenä lajin pariin perehtymistä ovat olleet naisten peli-illat. Toiseksi on edistystä lajiin tuonut kilpailut eri muodoissaan. Golfissa on siis paljon mahdollisuuksia.  Esimerkiksi aina ei tarvitse kiertää 18-reikää vaan voi tehdä 9-reiän kierroksen.  Jokainen meistä tietääkin, että aina löytyy pelikaveri, eikä tarvitse lähteä yksin kierrokselle.  

Tämän vuoden teemana on #muntapapelata, jonka voi tulkita monella tapaa. Jokaisella on yksilöllinen tapa suhtautua golfharrastukseensa.  Yhteistä on  golfin säännöt ja pelattavan kentän säännöt.   Muita teemoja naisgolfareille on  Pelaa 100 ja Kierrä 20.  Pelaa 100 kerätään yhteensä 100 pistettä kierroksilta.  Jokainen saavutettu 100 pistettä voidaan ilmoittaa Ladygolfiin. Kierrä 20 on kertaluonteinen. Kun pelaaja on saanut kesän aikana kierrettyä 20 pelikierrosta, tulos ilmoitetaan Ladygolfiin. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Toivottavasti kiinnostuitte!

Golfliiton naistoiminnan strategiaryhmässä on Pohjois-Suomen alueelta  kolme edustajaa.  Edustajat ovat vieneet  pohjoisen Ladygolfareiden viestiä liittotasolle. Lisäksi olen havainnut, että naiset ovat antaneet palautetta Golfliittoon ja viestit on kuultu. Oulussa kesällä 2019 on kaksi naistenkilpailua.  Gloria Lady Cup ja Anna -golf, jotka ovat aluekilpailuja.

RTG:n  omissa kilpailuissa on naisten sarjoja ja naisten oma Beat The Pro -kisa. Kilpailut löytyvät RTG:n kilpailukalenterista. Perinteisesti meillä on 4.8. Nivalassa 5-seuran naistenkisa. Osallistujia tulee Virpiniemestä, Oulun Sankivaarasta, Kalajoelta, Raahesta (Siikajoki) ja järjestävänä seurana Nivalanseudun Golf.  Onko  perinteeksi  muodostunut myös Pron opetustunnit keskiviikkoisin.  

Tämän vuoden haasteena on opetella uusia sääntöjä ja vuoden 2020 voimaan tulevaa uutta tasoitusjärjestelmää. Naistenilloissa tulemmekin rohkaisemaan kaikkia naisia palauttamaan tasoituskortteja tai kun tulet pelaamaan, valitset tasoituskierroksen ajanvarauksen yhteydessä.

Tervetuloa hyvän mielen harrastuksen pariin, nauttimaan meidän upeasta kentästä, rennosta tunnelmasta ja tapaamaan meitä RTG:n ladygolfareita.     

Virpi Heikkilä
Ladykapteeni

Vieritä ylös