Kausi käyntiin

Vuosi on jälleen edennyt vaiheeseen, jossa kenttä on avattu ja on päästy pelaamaan. Tänä vuonna pääsimme pelaamaan kesägriineille yllättävän aikaisin. En simmäisinä viikkoin kenttä on ollut mukavan täynnä. Pelaamistamme on varjostanut epävarmuus vallitsevan pandemia tilanteen vuoksi. Alkukausi ainakin mennee pelatessa normaalista poikkeavilla ohjeilla.

Viime kauden päätyttyä katsottiin mitä voisimme tehdä kenttäsuunnitelmiemme eteenpäin viemiseksi. Talven aikana teimme jälleen puuston harvennuksia, kantojen poistoa sekä pientä vesistöjen parannustyötä, jotta vesivaramme riittäisivät jälleen paremmin kasteluun tulevina kesinä. Tilanteesta johtuen emme voineet järjestää isoja kenttätalkoita tälle keväälle, mutta kiitoksia niille jäsenille, jotka ovat käyneet siistimässä kenttää omalla ajallaan kenttämestarin ohjeistuksella. Kaikki valmistelevat työt on tehty normaalisti. Talvi oli erikoinen kentän kannalta, kun peite on vaihtunut tiuhaan lumen, veden ja paljaan nurmen välillä. Talven aikana mietimme mikähän on tilanne kauden alussa, miten nurmi selviää vaihtelevista olosuhteista. Tällä hetkellä, kun tätä kirjoitan ei tilanne välttämättä ole tullut niin paha mihin varauduimme.

Vallitseva tilanne on aiheuttanut kovasti paineita kauden suunnittelemiseen osakeyhtiön puolella. Taloudesta huolehtiminen on jälleen tärkeä osa, kun mietitään miten viemme kautta eteenpäin, ja mihin toimenpiteisiin meillä on varaa. Rangelle saamme uusittua osan lyöntimatoista yhteistyökumppaneidemme avulla — kiitoksia kaikille osallistuneille.  Yhteistyökumppaneita on löytynyt tilanteesta huolimatta mukavasti. Vaikka ennätyksiin ei päästä, saavutamme kohtalaisen tuloksen tilanteesta huolimatta. Toinen taloustilanteen liikkuva osanen on vastikkeet ja pelioikeusmaksut. Vastikkeen nostamiselle on kovasti painetta, mutta emme sitä tehneet tälle vuodelle epävarmuustekijöistä johtuen. Yleiset käyttökustannukset ovat nousseet, ja meillä vastikemaksu on pysynyt samana yli kymmenen vuotta. Olemme selvinneet hankinnoista ja kenttäsuunnitelmien eteenpäin viemisestä tähän asti, mutta tulevaisuudessa tilanne tulee muuttumaan. Haluamme, että ylläpidämme kiinteistöjämme, ja kehitämme kenttää paremmaksi ja viihtyisämmäksi myös tulevaisuudessa. Vallitseva tilanne huolestuttaa myös meitä: miten voimme taata kentälle työpaikat, pelaajille hyvin huolehditun ympäristön, jota kehitetään. Toivomme, että yhteisömme pysyy vahvana, ja että pystymme lunastamaan samat pelioikeudet kuin edellisenä kesänä. Toki tiedämme ja ymmärrämme, että vallitseva tilanne ei täysin voi olla vaikuttamatta yhteisöömme, ja tulemme kohtaamaan erilaisia haasteita. Yhdessä selviämme tästä, ja matkaamme vahvempana eteenpäin.

On myös muistettava, että lajimme on mitä mainioin harrastus tässä tilanteessa, kun lähikontaktia pitää välttää. Olemme laatineet tilanteeseen ohjeistuksen, jonka avulla pelaaminen on mahdollista. Kaikkien tulee noudattaa ohjeistusta, ettemme omalla toiminnallamme pahenna ystäviemme tilannetta. Yhteisöömme kuuluu riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä, ja meidän kaikkien on ajateltava myös heidän parastaan.

Mukavaa pelikesää kaikille!
Juha Kaijankoski
Puheenjohtaja 

Vieritä ylös