Junioreiden Future Tourin joukkuekilpailu Sankivaarassa

Sunnuntaina Sankivaarassa junori golfarit maistelivat hivenen Ryder Cup- tunnelmaa Future Tourin joukkuekilpailussa. Tälle kaudelle tuotiin kokeiltavaksi aivan uuden tyyppinen kilpailu, jossa kisattiin kaksihenkisin joukkuein. Pelimuoto muuttui kierroksen aikana kolme kertaa, kuuden reiän välein. Aluksi pelattiin Scramblea, tämän jälkeen pelimuoto oli Fourball ja lopuksi mentiin Greensomen säännöin. Sarjoja oli kaksi; Yleinen ja Easy. Yleisessä sarjassa pelattiin lyöntipeliä 18 reikää ilman tasoituksia ja Easy- sarjassa pelattiin 9-reikää pistebogeynä 50%:n tasoituksin. Lisäksi harjoitusalueella pystyi testaamaan omia lähipelitaitojaan suorittamalla SGL:n lähipelitestin.

Kilpailuun starttasi yhteensä 14 joukkuetta. Vaaran kenttä oli jälleen hienossa kunnossa testaaman junnujen pelitaitoja. Ilmakin oli suosiollinen puoleen väliin kierrosta, etenkin Yleisen sarjan joukkueet saivat osakseen hivenen sadetta. Tekemistä kentällä sade ei haitannut. Palloa lyötin kuppiin nuoruuden innolla. Vaikeahkosta kentästä huolimatta tulostaso oli hyvä.

Easy- sarjassa voittajaksi pelasi ViGC joukkue Ilari Jämsä ja Oskari Jämsä tehden 20 pistettä. Toiseksi taisteli RTG:n joukkue Daniel Heikkinen ja Tatu Satokangas, 18p. Kolmanneksi tuli samalla pistemäärällä joukkue sekajoukkue Ella Pruikkonen (OGK) ja Alisa Mankinen, RTG.

Yleisen sarjan voitosta ja mitalisijoista käytiin kovaa vääntöä aina viimeiselle reiälle saakka. Kolme kärkijoukkuetta vuorotteli johdossa vähän riippuen pelimuodosta. Voittajaksi saatiin lopulta joukkue Markus Puotiniemi ja Iiro Karppinen, ViGC, hienolla tuloksella 74 lyöntiä. Toiseksi taisteli OGK:n joukkue Ariana Peters ja Aleksi Matinlassi, tuloksella 77 lyöntiä. Kolmanneksi tuli myös OGK:n joukkue Aino Kiiskilä ja Petra Leino samalla tuloksella 77 lyöntiä.

Lähipelikilpailun voitti OGK:n Lukas Alaniemi.

Kilpailijoiden palaute uudesta joukkuekilpailusta oli yksimielisen positiivinen. Toivottavasti myös ensi kaudella saadaan pelata tätä hienoa kilpailua. Kaikki tulokset tästä.