Grippi

Milloin viimeksi  tarkistit mailojen kuntoa? Eipä tule tarkasteltua mailoja eikä varsinkaan grippejä.

Ihmettelin, miksi maila ei pysy kädessä ja luistaakin jotenkin oudosti. Ei ihmekään, olihan grippi kulunut kuopalle. Sitä vain menee pelaamaan ja välillä unohtaa tarkastella välineitä. Onneksi siitä ei tule muuta vahinkoa kuin huonoja lyöntejä. 

Sitä tosiaan välillä ihmettelee lyöntien epätasaisuutta. Jokainen meistä tutkii ja miettii mielessään mikä on vikana.  Usein syytetään tekniikkaa ja se voikin olla syynä. Mutta osa syynä voi olla myös välineet.

Luin golflehteä ja siellä oli mailojen vertailua ym. otapa siitä selvää mitkä ovat itselle sopivat mailat. Meillä on onneksi  klubilla osaavia henkilöitä, jotka tietävät mailoista ja välineistä yleisestikin.

Kuinka moni on keskustellut Pron kanssa mailojen valinnasta tai selvittänyt sopivien mailojen hankintaa. Kaverin vanhat mailat eivät välttämättä ole sopivat? Tai voihan ne olla sopivat, mutta vaatisivatko huoltoa?

Varasin yhtenä päivänä aikaa mennessäni  RTG:n klubille ja sovin grippien vaihdosta.  Mailat saivat uudistuksen ja minun peliote parani. 

Jos sinulla on golfkello, kannattaa miettiä kumpaan ranteeseen sen laitat. Vasurina, jostakin syystä laitan sen usein vasempaan käteen ja sitten se kierroksen aikana siirtyy golfkärryn telineeseen.  Tai syy on oikeastaan siinä, kun sain elämäni ensimmäisen rannekellon ja sanottiin, että kelloa pidetään vasemmassa ranteessa.  Oletettiin, että kaikki ovat oikeakätisiä. Toisaalta ymmärrän nykyään senkin miksi jotkut suosivat kiikaria pituuksien mittaamisessa. Se ei ole ylimääräisenä haittana ranteessa.

Onneksi meitä vasureita on tuolla golfkentällä nykyään useampia.   Ja välineitäkin löytyy vasureille!

Pitäisikö pari kertaa kesässä olla yleinen välineiden huolto- ja tarkistuspäivät seuran toimesta? 

Rentoja pelejä!
Virpi Heikkilä
Ladykapteeni